Rozmiar tekstu: pomniejsz tekst resetuj tekst powiększ tekst drukuj

Czerwone wino na zdrowie

Lubisz smażone mięso? Jedz je z czerwonym winem! Naukowcy odkryli, że niweluje ono tłuszcz, który ma wpływa na nasze problemy sercowe.

Inspiracją do badań była dla naukowców francuska kuchnia, w której nie brakuje tłustych potraw, ale jest także pod dostatkiem czerwonego wina.

W przeciwieństwie doo Brytyjczyków Francuzi nie mają sporych problemów z chorobami sercowymi. Choć wiadomo, że brytyjska kuchnia jest tłusta i obfituje w fast foody, to można także zarzucić brytyjczykom, że piją za mało wina!

Revastrol, zawarty w winie, chroni nasze serce przed toksycznymi skutkami i spowalnia proces starzenia.

Naukowcy zalecają, aby codziennie pić jedną lub dwie lampki czerwonego wina do kolacji, a może to wyjść tylko na zdrowie!

Komentarze
Dodaj komentarz

Odpowiadasz jako: Gość