Jakie zioła i przyprawy macie w swojej kuchni

  1. myslę, że takowe podpowiedzi na pewno przydadzą się dla tych, którzy
    nie potrafią gotować tak dobrze, jak wy i tych, którzy rozpoczynają
    przygody w kuchni.
    jakie zsą owe zioła, przyprawy i do jakich potraw się nadaja?
    a jakich nie wolno ze soba mieszać, albo dodawać do dania?
    nie musicie pisac szczegółowo, ale tak, by chociaż nakreślić myśl....
    mogą to być także linki, poczytamy sobie wtedy je z taka samą
    przyjemnością :)
    a jeżeli taki wątek już był, to wieeeelki sooorki :)

  2. Uwielbiam doprawianie potraw. Taka kropka nad i, która potrafi wydobyć znacznie mocniejszy aromat przygotowywawnej potrawy :) Wszystkich ziól jakie sie da. W tym roku postanowiłam załózyc sobie ogródek i juz nie mogę się doczekać mojego własnego koperka i ładnie wschodzi mi również bazylia. Chyba najczęsciej majeranku i oregano. Do potraw jak również i na kanapki. Poza tym bazylia, czerwoona papryka, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liśc laurowy, czosnek.Często gęsto sypie tez do wszystkiego pietruszke, koperek i szczypiorek.
    Do deserów oraz ciast obowiazkowo cynamon:
    https://planteon.pl/przyprawy-swiata/przyprawy-korzenne/cynamon-cejlonski-laski-...

    Który smakuje mi rownież w owsiance.

  3. Na parapecie mam bazylię i miętę, a poza tym w szafkach susze takie jak pokrzywa, rumianek, szałwia...

Odpowiedz
Dodaj odpowiedź

Odpowiadasz jako: Gość

mamZdrowie.pl logowanie

Nie masz konta? Zarejestruj się

Zapomniałeś hasła?

Zamknij