Produkty bogate w białko

  1. świetne porady pomogły mi w wielu sprawach

  2. Przykro mi, ale nie będę piła mleka. Ono jest cudowne, ale dla cielaków, a ja jestem człowiekiem. Chyba :| Dlatego nie przechodząc na wegetarianizm zmniejszam spożywanie białka zwierzęcego. Jadam produkty sojowe (głównie z Polsoi, bo firma ta nie używa modyfikowanej soi)- pasztety, pasty, tofu, czasem tortellini z tofu, czasem mrożony kotlet sojowy. Ale nie zaniedbuję fasoli, grochu, soczewicy czy bobu. Można z nich zrobić wiele rewelacyjnych potraw wysokobiałkowych. A że mięso niezmiennie lubię, to jadam je, nie częściej jednak niż 2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że zapewniam sobie odpowiednią ilość aminokwasów.

  3. Pije mleko codziennie ( ok. 1l ) i wspaniale wpływa na regenerację mojego ciała. 0 zakwasów itp. Choruje raz na 2 lata i myślę że te hejty powinny się wstydzić za takie brednie, bo mleko to jeden z najlepszych produktów żywnościowych. Ja proponuję dietę : Pierś z kurczaka i ryż. Po tym najlepiej można przybrać na masie.

    Pozdrawiam wszystkich dietetyków ;)

  4. a co jak nie jem mięsa? na czym się głównie skupic? ryby, soja, chude twarogi, fasola?

  5. Trafilam tu za pomocą blog i myśle i wiem ze to napewno pomoże ;)

  6. Szkoda,że nie napisano o trującym nadmiar białka.Nadmiar białka w ludzkim organizmie białaczkę i inne nowotwory.

  7. oj poziom artykulu jest bardzo niski , np gdzie jest soczewica ??

  8. No niestety jak czytam to muszę przyznać rację komentarzom na niekorzyść picia mleka w nadmiarze. Jest ono dobre. Dla organizmu w młodym wieku później niestety nie za bardzo chyba że poj. się je nieprzetworzone od krow. Czy kozy, mleko w sklepach po przetworzeniu czyli szybkim podgrzaniu traci swoje właściwości jak wapń czy białko. Wiec zgodzę się ze pijemy biał. Niestety płyn. Takie przetworzone mleko nie dostarcza praktycznie prawie wapnia wiec organizm który potrzebuje go w sporej ilości zaczyna czerpać go z kości stąd zaczynają się problemy z osteoporozą. Jak się okazuje więcej wapnia w szklance jest w wodzie zmineralizowanej niż w mleku ze sklepu.

  9. dobre o to mi chodziło

  10. trochę lipa, przecież białko zawarte w jajach uznawane jest za wzór białek - nie zawarto tego w artykule...

  11. bzdurny artykuł pisany na zamówienie przemysłu mięsnego i mleczarskiego, mleko trzeba pić, ale własnej matki, chyba że czyjąś matką jest krowa, a zwierzęta mięsożerne są znacznie mniejsze i żyją krócej od swoich roślinożernych kuzynów, więc nie wiem czy te brednie w tym artykule to nie jest czasem jakaś tandetna propaganda

  12. Alan ma rację! Osoby dorosłe i starsze nie powinny spożywać dużo mleka, a nawet nie powinny go pić wcale

  13. Alan ma rację! Osoby dorosłe i starsze nie powinny spożywać dużo mleka, a nawet nie powinny go pić wcale

  14. Tutaj można znaleźć listę warzyw, mięs i owoców bogatych w białko: bogate-w-bialko.blogspot.com/

  15. Tutaj jest wypis mięs, warzyw, owoców, orzechów i ryb bogatych w białko: bogate-w-bialko.blogspot.com/

  16. I my podrzucimy coś od siebie, jak już o białkach mowa. ;) O ich roli w zbilansowanej diecie możecie poczytać w naszym poradniku - http://bioalejka.pl/poradnik/dietetyk-bioalejki-dobrze-radzi/dieta-zbilansowana-...
    Miłej lektury! :)

  17. widac artykul sponsorowany :do pseudo redaktorka zapłacisz woja karma za te brednie ktore wypisujesz mleko soja zdrowe ja pier... jedna wielka brednia

  18. jak na stronie promujacej zdrowie mozna reklamowac pepsi ?? ?? ?? ?? ??

  19. To prawda nie powinno się pić mleka,a tym bardziej ze sklepu ,które nie ma żadnej wartości.Mleko można pić prosto od krowy jako lek np. wieczorem z miodem.Produkty mleko pochodne tak,oraz mleko kokosowe sojowe ,jest wiele innych produktów które budują kościec np. zmielone skorupki od jaj i inne,,,,,.....

  20. Jest wiele kontrowersji, jeśli chodzi o mleko. Jedna sprawa dotyczy jego jakości, druga na ile jest potrzebne człowiekowi.
    1. Niestety mało kto ma dostęp do"mleka prosto od krowy", pozostaje więc nam mleko sklepowe.
    Tak jest z każdym produktem, który spożywamy, a nie mając na to wpływu pozostaje nam dokonywać jak najbardziej słusznych wyborów w ramach tego co nam oferują.
    2. Na temat tego, czy mleko nam dodaje zdrowia, czy je zabiera jest najwięcej kontrowersji i być może jest to słuszne. Mleko nie jest dobre dla wszystkich, ponieważ wiele osób wykazuje brak tolerancji na laktozę zawartą w mleku, co przejawia się dolegliwościami ze strony przewodu pokarmowego. U takich osób występuje niedobór enzymu zwanego laktazą. Problem ten dotyka zwłaszcza osób starszych i w innych strefach klimatycznych.
    W naszej strefie większość osób ma wykształconą tolerancję na laktozę i nie wykazuje ewentualnych nietolerancji. Owszem, osoby w innych strefach klimatycznych ( jak Grecy, Chińczycy, czy Hindusi) wykazują niedobór laktazy, co prawdopodobnie związane jest z tym, że mleko nigdy nie było przez nich spożywane ( z dziada pradziada).

    Pozdrawiam serdecznie!

  21. Mleka i jego przetworów nie spożywam i właśnie szukałam informacji jak dostarczyć białko - muszę częściej jadać soję i ryby :)

  22. myślę że śmiało można w tym przypadku pomyśleć o odżywkach białkowych :) https://sklep.kfd.pl/bialko-c-50.html 100% białka i wchłanialne jest jak najbardziej a to np z mięsa nie jest w 100% przyswajalne więc to też warto wziąć pod uwagę :)
    myślę jeszcze nad gainerem bo chcę trochę masy nabrać, proszę o wasze opinie na ten temat :)

  23. problem jest w tym, że białko jest ciężko przyswajalne bezpośrednio z pokarmów typu mięso, całość nie zostanie w naszym organiźmie tak jakbyśmy tego chcieli :( dlatego warto przemyśleć coś tego typu: https://sklep.kfd.pl/bialko-c-50.html bo białko w postaci shake'ów to idealne rozwiązanie albo element uzupełniający :)

  24. wszyscy wiedzą, że fermowych jajek nie da się jeść, wiejskie jajka albo jedynki lub zerówki można jeść w duzych ilosciach i nikomu nie zaszkodzą, ale fermówki dwójki i trójki sa najgorsze jakosciowo. Ja kupuje bardzo dobre jajka z organic24.pl - zerówki, bardzo dobre w smaku

  25. Białko jest bardzo ważnym składnikiem naszej diety i dlatego powinniśmy przyjmować je każdego dnia. Koniecznie poczytaj sobie na ten temat: https://www.eatzone.pl/pl-PL/Blog/bialka-roslinne-w-naszej-diecie ale podpowiem Ci, że do wartościowych źródeł białka należy m.in. ciecierzyca, soczewica, fasola, tofu, pestki czy ziarna. Więc jak widzisz możesz zamiast białak zwierzęcego spożywać również te pochodzenia roślinnego. Będzie pysznie!

Odpowiedz
Dodaj odpowiedź

Odpowiadasz jako: Gość

mamZdrowie.pl logowanie

Nie masz konta? Zarejestruj się

Zapomniałeś hasła?

Zamknij

mamZdrowie.pl szybka rejestracja

Masz już konto? Zaloguj się

Rejestrując się akceptujesz Regulamin serwisu.

Zamknij

mamZdrowie.pl przypomnienie hasła

Masz już konto? Zaloguj się

Zamknij