TABELA KALORII - Drób

Produkt Kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
Bażant, surowy, bez skóry 133 23.57 0 3.64
Foie gras 462 11.4 4.67 43.84
Indyk, gotowany lub pieczony 157 29.9 0 3.22
Kaczka, gotowana lub pieczona, bez skóry 201 23.48 0 11.2
Kurczak duszony, bez skóry 177 27.29 0 6.71
Kurczak pieczony, bez skóry 190 28.93 0 7.41
Kurczak w cieście, smażony 289 22.54 9.42 17.35
Kurczak, gotowany lub pieczony, ze skórą 239 27.3 0 13.6
Kurczak, pierś, bez skóry 114 21.23 0 2.59
Kurczak, surowy, bez skóry 119 21.39 0 3.08
Kurczak, surowy, ze skórą 215 18.6 0 15.06
Pierś z kurczaka, bez skóry, pieczona 165 31.02 0 3.57
Pierś z kurczaka, ze skórą, pieczona 197 29.8 0 7.78
Pierś z kurczaka, ze skórą, surowa 172 20.85 0 9.25
Skrzydełka z kurczaka, ze skórą, pieczone 290 26.86 0 19.46

* - wartości w 100 gramach produktu