TABELA KALORII - Makarony i produkty zbożowe

Produkt Kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
Kasza gryczana, gotowana 92 3.38 19.94 0.62
Kasza jaglana 119 3.51 23.67 1
Kasza kukurydziana, wzbogacona 370 7.11 79.45 1.75
Makaron bezjajeczny, wzbogacony 158 5.8 30.86 0.93
Makaron jajeczny 138 4.54 25.16 2.07
Mąka pszenna bielona 364 10.33 76.31 0.98
Mąka pszenna pełnoziarnista 340 13.21 71.97 2.5
Mąka ryżowa, biała 366 5.95 80.13 1.42
Ryż biały długoziarnisty, gotowany 130 2.69 28.17 0.28
Ryż biały długoziarnisty, instant 117 2.18 25.1 0.5
Ryż biały długoziarnisty, surowy 365 7.13 79.95 0.66
Ryż brązowy długi, gotowany 111 2.58 22.96 0.9
Ryż brązowy długi, surowy 370 7.94 77.24 2.92
Spaghetti, niesolone 158 5.8 30.86 0.93

* - wartości w 100 gramach produktu