TABELA KALORII - Warzywa i przetwory warzywne

Produkt Kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
Brokuły, gotowane, niesolone 35 2.38 7.18 0.41
Brokuły, surowe 34 2.82 6.64 0.37
Brukselka, gotowana, niesolona 36 2.55 7.1 0.5
Brukselka, surowa 43 3.38 8.95 0.3
Buraki, gotowane 44 1.68 9.96 0.18
Buraki, surowe 43 1.61 9.56 0.17
Cebula, surowa 40 1.1 9.34 0.1
Czosnek, surowy 149 6.36 33.06 0.5
Frytki z piekarnika, solone 152 2.57 26.98 3.76
Groch zielony, gotowany, niesolony 78 5.15 14.26 0.27
Groch zielony, surowy 81 5.42 14.45 0.4
Grzyby shiitake, surowe 34 2.24 6.79 0.49
Jarmuż, gotowany, niesolony 28 1.9 5.63 0.4
Jarmuż, surowy 50 3.3 10.01 0.7
Kalafior, gotowany, niesolony 23 1.84 4.11 0.45
Kalafior, surowy 25 1.92 4.97 0.28
Kalarepa, surowa 27 1.7 6.2 0.1
Kapusta czerwona, gotowana, niesolona 29 1.51 6.94 0.09
Kapusta czerwona, surowa 31 1.43 7.37 0.16
Kapusta, gotowana, niesolona 23 1.27 5.51 0.06
Kapusta, surowa 25 1.28 5.8 0.1
Keczup 97 1.74 25.15 0.31
Kukurydza kolbowa, niesolona 81 2.55 19.3 0.67
Kukurydza konserwowa 81 2.64 18.8 0.93
Marchew, gotowana, niesolona 35 0.76 8.22 0.18
Marchew, surowa 41 0.93 9.58 0.24
Mąka ziemniaczana 357 6.9 83.1 0.34
Ogórek zielony, surowy 12 0.59 2.16 0.16
Ogórki konserwowe 12 0.6 2.59 0.14
Papryka chili czerwona, surowa 40 1.87 8.81 0.44
Papryka chili zielona, surowa 40 2 9.46 0.2
Papryka czerwona, surowa 31 0.99 6.03 0.3
Papryka zielona, gotowana 28 0.92 6.7 0.2
Papryka zielona, surowa 20 0.86 4.64 0.17
Papryka żółta, surowa 27 1 6.32 0.21
Pędy bambusa, surowe 27 2.6 5.2 0.3
Pomidory czerwone, dojrzałe 17 0.78 4 0.13
Por surowy 61 1.5 14.15 0.3
Rzodkiewka 16 0.68 3.4 0.1
Sałata 15 1.36 2.87 0.15
Sałata lodowa 14 0.9 2.97 0.14
Seler gotowany, niesolony 18 0.83 4 0.16
Seler surowy 16 0.69 2.97 0.17
Sok z marchwi 40 0.95 9.28 0.15
Szparagi gotowane 22 2.4 4.11 0.22
Szpinak gotowany, niesolony 23 2.97 3.75 0.26
Szpinak surowy 23 2.86 3.63 0.39
Ziemniaki gotowane, bez skórki, niesolone 86 1.71 20.01 0.1

* - wartości w 100 gramach produktu