Parkinson

  • Jagody zapobiegają Parkinsonowi

    Jagody zapobiegają Parkinsonowi

    Z najnowszych badań wynika, że regularne spożywanie owoców jagodowych może obniżyć ryzyko rozwinięcia się choroby Parkinsona.

  • Choroba Parkinsona

    Choroba Parkinsona

    Choroba Parkinsona to schorzenie zwyrodnieniowe centralnego układu nerwowego, polegające na samoczynnym, postępującym zaniku komórek nerwowych ...

  • Kurkumina chroni mózg

    Kurkumina chroni mózg

    Kurkumina, żółto-pomarańczowy barwnik spożywczy będący składnikiem między innymi przyprawy curry, wykazuje właściwości zapobiegające ...

  • Witamina E

    Witamina E

    Witamina E dodaje nam energii, witalności, urody, chroni przed bezpłodnością i szkodliwym wpływem wolnych rodników, stosowana jest również ...

  • Żurawina dobra na wszystko

    Żurawina dobra na wszystko

    Warto wiedzieć jakie korzyści niesie ze sobą spożywanie żurawiny. Podpowiadamy jak możemy ją spożywać i co nam to da.

  • Pogromcy wolnych rodników

    Pogromcy wolnych rodników

    Wolne rodniki organizm wykorzystuje do walki z toksynami i bakteriami chorobotwórczymi. Jednak gdy jest ich za dużo, niszczą każdą napotkaną ...

  • Zalety i wady picia kawy

    Zalety i wady picia kawy

    Brązowe ziarenka kawy to prawdziwa skarbnica zdrowia, ale mają też swoją ciemną stronę. Warto ją pić, ale nie należy przesadzać z ...